Stofzakken

 

 

Weet u wanneer u uw stofzuigerzak moet vervangen? Of welke stofzuigerzak op uw stofzuiger past? Of wat voor soorten stofzuigerzakken er zijn? Hieronder kunt u vinden wat voor soorten stofzuigerzakken er zijn, wanneer u ze moet vervangen en via de livechat helpen wij u graag met het uitzoeken van de juiste stofzuigerzak.

 

stofzuigerzakken

Soorten stofzuigerzakken

Originele zakken worden door de fabrikant gemaakt voor een bepaald type stofzuiger. Fabrikanten willen het liefst dat consumenten deze stofzuigerzakken gebruiken. Soms vervalt de fabrieksgarantie als er andere zakken zijn gebruikt.

Voor de meeste stofzuigers worden ook alternatieve zakken verkocht. Deze zijn vaak geschikt voor meerdere merken en talloze typenummers. Op de verpakking staat het typenummer van je stofzuiger. In een eerdere test van 2 stofzuigers met originele en alternatieve zakken, hebben we gezien dat de alternatieve zakken vrijwel evengoed het stof binnenhouden. Een universele zak past in alle stofzuigers, omdat je het inzetstuk van de originele zak gebruikt. Je plakt dit (soms met tussenstuk) op de universele zak. Het verschil zit met name in de prijs

 

Levensduur stofzuigerzakken

Hoelang je met een stofzuigerzak doet, hangt af van een aantal factoren:

  • De capaciteit van de stofzuigerzak.
  • Het vuil dat wordt opgezogen.
  • Staat van de filters. Als deze gedeeltelijk verstopt zijn, zal de stofopname ook afnemen.

Wij testten ook de capaciteit van de originele stofzuigerzak en of de stofzuigers minder goed stofzuigen naarmate de stofzak voller raakt.

 

Stofzuigerzakken vervangen

Vervang de stofzuigerzak niet pas als hij bijna vol is. Stofzuigen met een volle stofzuigerzak vraagt veel van de motor en kan schade veroorzaken aan de motor. Kijk in de handleiding van de fabrikanten wanneer je stofzuigerzak verwisseld moet worden. Sommige stofzuigers geven aan wanneer de stofzuigerzak vol is. Ook al zijn die indicators ook niet altijd even te vertrouwen dus het is beter om in de gaten te houden of de zak bijna vol is.

 

Lees ook : Tips voor het onderhouden van je stofzuiger